Narancsos sajttorta
Hozzávalók:
- 4 narancs
- 30 dkg zsírszegény krémsajt
- 20 dkg vajas keksz
- 10 dkg vaj
- 6 evőkanál porcukor
- 3 evőkanál citromlé
- 3 tojás
- 1,5 dl tejföl
- 3 evőkanál zselatinpor
A kekszet törd össze, de turmixgépben is felapríthatod. A vajat olvaszd meg, és keverd össze a kekszmorzsával. Egy kivajazott tortaforma oldalára nyomkodd le a masszát. A krémsajtot, a tejfölt, a citromlevet, a cukrot és a tojássárgákat keverd össze.Egy evőkanál zselatint oldj fel három evőkanálnyi vízben, keverd a krémsajtos masszához, és óvatosan forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjéket. A masszát öntsd a kekszre, és tedd hűtőbe a tortát két órára, mélyhűtőben elég, ha egyet tölt.A maradék zselatint oldd fel a zacskón található leírásnak megfelelő mennyiségű vízzel, majd facsard bele a narancslevet, és adj hozzá kevés narancshéjat. Öntsd a zselatint a torta tetejére, és tedd vissza a hűtőbe, amíg megszilárdul.
Ananászturmix!
- 1 csésze ananász
- 2dl zsírszegény tej
Egyszerűen csak beledobjuk a turmix gépbe, 1 percig mixeljük és kész. Behűtve, szívószállal kiváló!
Sárgaborsó főzelék Gica módra:
Hozzávalók: - 1fej vöröshagyma
- 1 liter víz
- 300 dkg sárgaborsó
- petrezselyem, só, bors, 1 kiskanál csípős, paprika
Az egy liter vizet felforraltam, nagyobb darabkára elvagdostam a hagymát és a forró vízbe tettem. Majd amikor kiadta az ízét a hagyma, beletettem a sárgaborsót és kb. fél órát főztem (de lehet többet). Közben sóztam, paprikáztam, borst tettem hozzá és csípős piros aranyat , na meg egykis petrezselymet. Néhányszor adnom kellet hozá vizet, mert elég jól sűrűsödik és elforrja a vizet.Na amikor kész volt, fogtam a botmixert és krémesítettem a főzeléket.
Huhhh nagyon fini lett imádom! Sztem egy adag kb 300 kcal ! És ebből 2 adag lett, ugyhogy megis volt 2 napra az ebédem és azt még hozzáteszem, hogy 100 ft volt a borsó!
Diétás sütik!!!!!!!!!!
Almás-túrós
Hozzávalók:
- 3 alma
- 25 dkg sovány túró
- 2 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- édesítő
- kevés vaj
Egy kivajazott tepsi aljára fektesd le a megpucolt almakarikákat. A túrót keverd el a tojással, a citromhéjjal, illetve az édesítővel, majd a krémet egyenletesen kend el az almákon. Erre rétegezz még egy sor almát. Közepes lángon süsd körülbelül 15 percig.Kakaótorta
Hozzávalók:
- 5 tojás
- 5 dkg édesítőpor
- 3 dkg cukrozatlan kakaópor
- 10 dkg darált mandula
A tojások sárgáját az édesítővel és a kakaóval keverd habosra. Apránként add hozzá a darált mandulát. A kemény habbá vert tojásfehérjét óvatos mozdulatokkal forgasd bele. A tortaformát béleld ki sütőpapírral, hogy megspórold a lisztezést, vajazást. Kis lángon 25-30 percig süsd. A darált mandula kitűnő helyettesítője lehet a lisztnek, és a tészta még könnyedebb lesz tőle.Meggyes muffin
Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 6 dkg zabkorpa
- 10 dkg meggy
- 3 tojás
- édesítőszer
A tojássárgáját kevés édesítővel keverd habosra, majd add hozzá a tejet és a zabkorpát. A fehérjéből verj kemény habot, és óvatosan forgasd a masszába. A kimagozott meggyet is keverd hozzá, majd a tésztát öntsd a kapszlikba, és 180 fokon süsd készre.
Narancsos sajttorta
Hozzávalók:
- 4 narancs
- 30 dkg zsírszegény krémsajt
- 20 dkg vajas keksz
- 10 dkg vaj
- 6 evőkanál porcukor
- 3 evőkanál citromlé
- 3 tojás
- 1,5 dl tejföl
- 3 evőkanál zselatinpor
A kekszet törd össze, de turmixgépben is felapríthatod. A vajat olvaszd meg, és keverd össze a kekszmorzsával. Egy kivajazott tortaforma oldalára nyomkodd le a masszát. A krémsajtot, a tejfölt, a citromlevet, a cukrot és a tojássárgákat keverd össze.
Egy evőkanál zselatint oldj fel három evőkanálnyi vízben, keverd a krémsajtos masszához, és óvatosan forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjéket. A masszát öntsd a kekszre, és tedd hűtőbe a tortát két órára, mélyhűtőben elég, ha egyet tölt.
A maradék zselatint oldd fel a zacskón található leírásnak megfelelő mennyiségű vízzel, majd facsard bele a narancslevet, és adj hozzá kevés narancshéjat. Öntsd a zselatint a torta tetejére, és tedd vissza a hűtőbe, amíg megszilárdul.
- 1 csésze ananász
- 2dl zsírszegény tej
Egyszerűen csak beledobjuk a turmix gépbe, 1 percig mixeljük és kész. Behűtve, szívószállal kiváló!
- 1fej vöröshagyma
- 1 liter víz
- 300 dkg sárgaborsó
- petrezselyem, só, bors, 1 kiskanál csípős, paprika
Az egy liter vizet felforraltam, nagyobb darabkára elvagdostam a hagymát és a forró vízbe tettem. Majd amikor kiadta az ízét a hagyma, beletettem a sárgaborsót és kb. fél órát főztem (de lehet többet). Közben sóztam, paprikáztam, borst tettem hozzá és csípős piros aranyat , na meg egykis petrezselymet. Néhányszor adnom kellet hozá vizet, mert elég jól sűrűsödik és elforrja a vizet.
Bocsánat mindenkitől, de ezt muszáj volt ide tenni, ez tökély...., DE VIGYÁZAT ez nem diétás! (majd ha lefogyok ez lesz az első amit eszek, aztán utána 3 napig semmit :) )
GYÜMÖLCSÖS BROWNIE
2008. 01. 22.
Hozzávalók:
40 dkg liszt, 4 tojás, 20 dkg vaj, 20 dkg jó minőségű csokoládé, 2 dl tej, csipetnyi só, 15 dkg barnacukor, 1 kiskanál sütőpor, 2 kiskanál őrölt fahéj, fél kiskanál őrölt szegfűszeg, egy narancs reszelt héja, 20 dkg apróra vágott aszalt gyümölcs és dióféle (cseresznye, mazsola, kandírozott narancshéj, dió, mandula...), 10-10 dkg nagyobb darabokra tördelt tejcsokoládé és fehér csokoládé.
A sütemény tetejére: olvasztott csokoládé.
Elkészítés:
A lisztet egy tálban összekeverjük a sütőporral.
Egy másik tálban megolvasztjuk a 20 dkg vajat és a 20 dkg csokoládét. Belekeverjük a tojásokat, a cukrot, a fahéjat, szegfűszeget, a narancshéjat, sót és a tejet. Hozzákeverjük az aszalt gyümölcsöket. Beletördeljük a tejcsokoládét és fehércsokoládét (ne nagyon apróra, minimum fél-egy centis darabkákra). Végül pedig laza mozdulatokkal beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
Egy másik tálban megolvasztjuk a 20 dkg vajat és a 20 dkg csokoládét. Belekeverjük a tojásokat, a cukrot, a fahéjat, szegfűszeget, a narancshéjat, sót és a tejet. Hozzákeverjük az aszalt gyümölcsöket. Beletördeljük a tejcsokoládét és fehércsokoládét (ne nagyon apróra, minimum fél-egy centis darabkákra). Végül pedig laza mozdulatokkal beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
A tésztát egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt közepes ( kb. 20x40 centis), magas falú tepsibe öntjük. Előmelegített 220 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
A megsült süteményt olvasztott csokoládéval vonjuk be és cukorgyöngyökkel vagy kandírozott gyümölccsel díszíthetjük.