Receptek



Narancsos sajttorta

Hozzávalók:

  • 4 narancs
  • 30 dkg zsírszegény krémsajt
  • 20 dkg vajas keksz
  • 10 dkg vaj
  • 6 evőkanál porcukor
  • 3 evőkanál citromlé
  • 3 tojás
  • 1,5 dl tejföl
  • 3 evőkanál zselatinpor
A kekszet törd össze, de turmixgépben is felapríthatod. A vajat olvaszd meg, és keverd össze a kekszmorzsával. Egy kivajazott tortaforma oldalára nyomkodd le a masszát. A krémsajtot, a tejfölt, a citromlevet, a cukrot és a tojássárgákat keverd össze.
Egy evőkanál zselatint oldj fel három evőkanálnyi vízben, keverd a krémsajtos masszához, és óvatosan forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjéket. A masszát öntsd a kekszre, és tedd hűtőbe a tortát két órára, mélyhűtőben elég, ha egyet tölt.
A maradék zselatint oldd fel a zacskón található leírásnak megfelelő mennyiségű vízzel, majd facsard bele a narancslevet, és adj hozzá kevés narancshéjat. Öntsd a zselatint a torta tetejére, és tedd vissza a hűtőbe, amíg megszilárdul.


Ananászturmix!

  • 1 csésze ananász
  • 2dl zsírszegény tej
Egyszerűen csak beledobjuk a turmix gépbe, 1 percig mixeljük és kész. Behűtve, szívószállal kiváló!


Sárgaborsó főzelék Gica módra:

Hozzávalók: 
  • 1fej vöröshagyma
  • 1 liter víz
  • 300 dkg sárgaborsó
  • petrezselyem, só, bors, 1 kiskanál csípős, paprika
Az egy liter vizet felforraltam, nagyobb darabkára elvagdostam a hagymát és a forró vízbe tettem. Majd amikor kiadta az ízét a hagyma,  beletettem a sárgaborsót és kb. fél órát főztem  (de lehet többet). Közben sóztam, paprikáztam, borst tettem hozzá és csípős piros aranyat , na meg egykis petrezselymet. Néhányszor adnom kellet hozá vizet, mert elég jól sűrűsödik és elforrja  a vizet.
Na amikor kész volt, fogtam a botmixert és krémesítettem a főzeléket.

Huhhh nagyon fini lett imádom!  Sztem egy adag kb 300 kcal ! És ebből 2 adag lett, ugyhogy megis volt 2 napra az ebédem és azt még hozzáteszem, hogy 100 ft volt a borsó!




Diétás sütik!!!!!!!!!!

Almás-túrós

Hozzávalók:

  • 3 alma
  • 25 dkg sovány túró
  • 2 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • édesítő
  • kevés vaj
Egy kivajazott tepsi aljára fektesd le a megpucolt almakarikákat. A túrót keverd el a tojással, a citromhéjjal, illetve az édesítővel, majd a krémet egyenletesen kend el az almákon. Erre rétegezz még egy sor almát. Közepes lángon süsd körülbelül 15 percig.

Kakaótorta

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 5 dkg édesítőpor
  • 3 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 10 dkg darált mandula
A tojások sárgáját az édesítővel és a kakaóval keverd habosra. Apránként add hozzá a darált mandulát. A kemény habbá vert tojásfehérjét óvatos mozdulatokkal forgasd bele. A tortaformát béleld ki sütőpapírral, hogy megspórold a lisztezést, vajazást. Kis lángon 25-30 percig süsd. A darált mandula kitűnő helyettesítője lehet a lisztnek, és a tészta még könnyedebb lesz tőle.

Meggyes muffin

Hozzávalók:

  • 3 dl tej
  • 6 dkg zabkorpa
  • 10 dkg meggy
  • 3 tojás
  • édesítőszer
A tojássárgáját kevés édesítővel keverd habosra, majd add hozzá a tejet és a zabkorpát. A fehérjéből verj kemény habot, és óvatosan forgasd a masszába. A kimagozott meggyet is keverd hozzá, majd a tésztát öntsd a kapszlikba, és 180 fokon süsd készre.


Bocsánat mindenkitől, de ezt muszáj volt ide tenni, ez tökély...., DE VIGYÁZAT ez nem diétás! (majd ha lefogyok ez lesz az első amit eszek, aztán utána 3 napig semmit :) )

GYÜMÖLCSÖS BROWNIE

2008. 01. 22.


Hozzávalók:
40 dkg liszt, 4 tojás, 20 dkg vaj, 20 dkg  jó minőségű csokoládé, 2 dl tej, csipetnyi só, 15 dkg barnacukor, 1 kiskanál sütőpor, 2 kiskanál őrölt fahéj, fél kiskanál őrölt szegfűszeg, egy narancs reszelt héja, 20 dkg apróra vágott aszalt gyümölcs és dióféle (cseresznye, mazsola, kandírozott narancshéj, dió, mandula...), 10-10 dkg nagyobb darabokra tördelt tejcsokoládé és fehér csokoládé.
A sütemény tetejére: olvasztott csokoládé.
  
Kép
  
Elkészítés:
A lisztet egy tálban összekeverjük a sütőporral.
Egy másik tálban megolvasztjuk a 20 dkg vajat és a 20 dkg csokoládét. Belekeverjük a tojásokat, a cukrot, a fahéjat, szegfűszeget, a narancshéjat, sót és a tejet. Hozzákeverjük az aszalt gyümölcsöket. Beletördeljük a tejcsokoládét és fehércsokoládét (ne nagyon apróra, minimum fél-egy centis darabkákra). Végül pedig laza mozdulatokkal beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
A tésztát egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt közepes ( kb. 20x40 centis), magas falú tepsibe öntjük. Előmelegített 220 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
A megsült süteményt olvasztott csokoládéval vonjuk be és cukorgyöngyökkel vagy kandírozott gyümölccsel díszíthetjük.

Kép